Over

Els Mertens

Feeling good with Chicklit

Over mij

Sinds mijn tienerjaren ben ik een gepassioneerd schrijver van romantische verhalen. Toen ik nog hevige fan was van een boyband, besloot ik me voor het eerst te wagen aan fanfictie. De verhalen volgden zich op en al snel had ik een hele map vol.

Na een tijdje vond ik dat ik te oud werd voor die zeemzoete clichéverhalen, waarin ik meestal zelf de hoofdrol speelde (al dan niet verborgen onder een alias) en besloot ik over te schakelen naar gewone kortverhalen. Ik haalde mijn inspiratie uit de kleinste dingen die ik zelf meemaakte. Een simpele zin uit een tv-programma, een reclamebord of gewoon een tafereel op de straat.

In 2013 besloot ik nog een stap verder te gaan in mijn schrijversavontuur en besloot ik mee te doen aan een schrijfwedstrijd. En het was meteen raak! Mijn verhaal werd, samen met dat van 19 andere schrijvers, gepubliceerd in een verhalenbundel 'Verliefd, verloofd ... vermoord'.

Ik had de smaak te pakken en besloot ook om het schrijven serieuzer te nemen. Gedaan met alleen maar plezier, tijd om ervoor te werken!

 

In 2014 deed ik mee aan de volgende wedstrijd die werd uitgeschreven door dezelfde uitgeverij en weer was het raak! Dit keer kwam mijn verhaal in een bundel, getiteld 'Koffietafel'.

Ik vond het zo heerlijk om mijn naam op een kaft te zien prijken dat ik besloot om mijn droom na te streven: een eigen boek.

 

In april 2015 verscheen mijn novelle 'Wanneer haat en liefde bij elkaar komen' via Boekscout.

Veel sneller dan gedacht. Door een rugoperatie was ik enkele maanden buiten strijd en greep ik mijn kans om volop te gaan schrijven aan mijn debuut.

Ondanks dat ik een heel positief gevoel had bij Boekscout, had ik het gevoel dat ik meer voldoening uit mijn werk zou halen, moest ik mijn verhalen en boeken op een andere manier uitgeven. Ik wilde de touwtjes liever volledig zelf in handen houden, van begin tot einde.

Dankzij Maria Staal, een indie-writer in hart en nieren, leerde ik over self-publishing. Het sprak me ten zeerste aan en ik verdiepte me er meer in. Maria's website (de link vind je onderaan) was hiervoor een hele goede inspiratiebron. De passie voor en de kennis van het zelf uitgeven, druipt van de site, waardoor je meteen nog enthousiaster wordt.

 

In oktober 2015 zette ik mijn eerste stap als self-publisher. Mijn verhalenbundel 'Gebroken liefde' werd geboren. Als e-book via Smashwords, als paperback via Brave New Books. Ondertussen zijn de verhalen uit deze bundel gratis te downloaden via de gekende retailers. Gelezen worden is héél belangrijk als je van je hobby je beroep wil maken.

 

Ondertussen zijn we een hele tijd verder en heb ik nog veel meer geleerd over het zelf uitgeven van verhalen en boeken. Ik begin er beter en beter in te worden en weet nu waar de valkuilen zitten. Het was een lang leerproces, met vallen en opstaan. Maar dankzij een goede portie doorzettingsvermogen, sta ik verder dan ik ooit had durven dromen.

 

Welke werken ik allemaal heb geschreven, kan je vinden op deze pagina.

 

Wat brengt 2018?

In 2018 heb ik de 2 volgende delen gepland van mijn reeks over Savannah.

Verder plan ik nog een reeks over een datingbureau, getiteld 'Daten met een twist'. Bedoeling is om iedere 6 weken een verhaal te posten.

 

Wil je meer weten over self-publishing, ga dan naar http://www.mariastaal.nl .

 

Copyright © Els Mertens